El XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana se celebrarà a Sabadell els dies 10 i 11 de novembre de 2023.
L’organització, a càrrec de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC; https://ramc.cat/) i la Societat Catalana d’Història de la Medicina (SCHM; https://www.historiamedicina.cat/), compta amb el recolzament de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) i de la seva Filial del Vallés Occidental, amb seu a Sabadell.
Des de fa mesos el Comitè Organitzador (CO), el Comitè Científic (CC) i el Comitè de Suport Local estan treballant en la preparació del congrés, que comptarà amb conferències, simposis, taules rodones, sessions monogràfiques i comunicacions científiques, així com amb un programa cultural addicional. En aquest congrés volem posar en contacte tots els professionals relacionats amb la medicina i les ciències de la salut del nostre àmbit, per tal de donar a conèixer els estudis històrics més recents. Per aconseguir-ho és fonamental la participació i l’exposició dels treballs recents de recerca històrica en medicina i en ciències de la salut (odontologia, farmàcia, veterinària, infermeria, etc.).
El lema del congrés és: “La història en ciències de la salut: del passat al present per projectar el futur”.
- IDIOMES
Els idiomes oficials del congrés són el català i l’aranès, però s’acceptaran també presentacions,
comunicacions, pòsters i films curts en castellà, francès, portuguès, italià o anglès. - PRESENTACIÓ DE TREBALLS: COMUNICACIONS ORALS, PÒSTERS I FILMS CURTS
La presentació de resums per a la presentació de treballs al congrés (comunicacions orals, pòsters
i films curts) està oberta fins el dia 18 de juny de 2023.
- Los trabajos deben ser investigaciones originales, sobre historia de la medicina, enfermería, farmacia, odontología, veterinaria y otras ciencias de la salud de nuestro país.
- Todos los resúmenes serán sometidos a la valoración del CC, que decidirá los trabajos que pueden presentarse durante el Congreso.
- Los autores tendrán que indicar qué tipo de presentación prefieren, comunicación oral, póster o film corto.
- El CC puede recomendar a los autores la modalidad de presentación.
- Los resúmenes deben presentarse en soporte informático (Microsoft Word) y deben enviarse por correo electrónico a la Secretaría del Congreso (secretaria@ramc.cat). La redacción debe ajustarse al formato que se adjunta ( normas resúmenes (PDF) ).
- En el resumen debe constar el título y los nombres de los autores, y también si se quiere presentar como una comunicación oral, un filme corto o en forma de póster.
- La extensión del resumen no puede exceder de 3.500 caracteres con espacios, en tipografía Times New Roman, cuerpo 11 (aproximadamente 30 líneas de texto).
- Para la presentación de los trabajos, al menos uno de los firmantes deberá estar formalmente inscrito en el Congreso.
- Todos los trabajos presentados en el Congreso que reúnan los requisitos optarán a los premios de la Sociedad Catalana de Historia de la Medicina (https://www.historiamedicina.cat/): Premio “Dr. Lluís Comenge i Ferrer”, a la mejor comunicación oral, y Premio “Dr. Antoni Cardoner i Planas” (autor joven), a la mejor comunicación oral de un autor joven (hasta 30 años).
- Los resúmenes de los trabajos aceptados se publicarán en el libro de resúmenes que se editará y será entregado a los asistentes al inicio del congreso. Habrá la posibilidad de editar un libro de actas, en el que se publicará el texto completo de los trabajos presentados durante el congreso; los autores que lo deseen podrán enviar este texto, siguiendo unas normas y plazos que se anunciarán oportunamente.
Barcelona, 15 de mayo de 2023