Recepció de l’acadèmic electe Dr. Miquel Quer i Agustí

El diumenge 26 de març de 2023, a les dotze del migdia, aquesta Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya celebrarà sessió pública extraordinària per a la

Recepció de l’Acadèmic Electe Molt Il·ltre. Dr. Miquel Quer i Agustí el qual llegirà el discurs prescrit pels Estatuts, que tractarà el tema:
“CÀNCER DE LA LARINGE: 150 ANYS DE TRACTAMENT (LA LLEI D’AMARA I EL SOSTRE DE VIDRE)”

En aquest discurs el Dr. Miquel Quer i Agustí repassarà les fites més importants del tractament del càncer de laringe que va començar fa 150 anys amb la primera laringectomia total feta a Viena pel Prof. Theodor Billroth. Analitzarem l’evolució de la cirurgia, de la radioteràpia, de la quimioteràpia, i de la cirurgia transoral entre altres, per acabar parlant del debat actuals entre qualitat de vida i supervivència. Finalment analitzarà el problema de donar informació fiable i honesta al pacient, en un debat va molt més enllà del propi càncer de laringe i afecta tota la Medicina.

Li respondrà l’Acadèmic Numerari, Molt Il·ltre. Dr. Eduard Targarona i Soler.

La sessió serà retransmesa a través del canal de Youtube de la RAMC (https://www.youtube.com/channel/UCMaS5RbES0iwiLlziRosoFA ).

amb la col·laboració :

  

Scroll al inicio