PROJECTE DE DIGITALITZACIÓ DE L’ARXIU HISTÒRIC DE LA REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA DE CATALUNYA

 

LA DIGITALITZACIÓ DELS FONS HISTÒRIC DE L’ARXIU DE LA REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA 

Coincidint amb la celebració  dels nostres 250 anys , aquest any 2020, la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya vol posar en valor el seu ric arxiu històric, cabdal per entrendre l’evolució de la medicina i la sanitat catalanes des de finals del segle XVIII.

En els darrers anys s’ha  digitalitzat el  fons històric, per tal de preservar el seu patrimoni documental i, alhora, establir els instruments per millorar-ne la difusió i la consulta.

Aquest projecte de digitalització, iniciat l’any 2015, s’ha dut a terme en el marc del programa “Foment de projectes d’interès general que desenvolupen les Acadèmies de Catalunya”, i del Conveni signat entre el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Bancaria La Caixa per a promoure les activitats de les acadèmies catalanes.

Amb l’objectiu de difondre i facilitar l’accés a la consulta de l’arxiu històric,  la Reial Acadèmia ha establert un conveni, amb el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) per incloure el material digitalitzat en la Memòria Digital de Catalunya (MDC). El fons de la RAMC estarà dividit en diferents col·leccions i es podrà consultar en format PDF de forma lliure. L’accés a la MDC permetrà incloure les nostres col·leccions digitalitzades dins d’una xarxa de repositoris nacionals i internacionals. Actualment estem amb iniciat aquest procés amb la primera de les col·leccions : les 145 Topografies mèdiques.

És, doncs, amb molta satisfacció que anunciem la propera posada en línia de les primeres col·leccions documentals . A aquesta primera,  seguirant la resta de l’arxiu i dels fonts de l’acadèmia, així com el procés de digitalització que encara està en curs.

Projecte de digitalització amb el suport de:

                                                                                                       

 

 

Scroll al inicio