Acadèmics

Torres i Gallardo, Begoña

2012

Premi

Discurs d'ingrés

Premi de medicina i Sanitat comarcals 2012
Títol treball premiat: «La caricatura mèdica a Catalunya a principis del segle XX. Un anàlisi de la revista «¡Cu-Cut!» (1902-1912)»
Ingrés: 2 de juliol de 2013 «La caricatura mèdica a Catalunya a principis del segle XX. Un anàlisi de la revista «¡Cu-Cut!» (1902-1912)»

Begonya Torres Gallardo

Barcelona, 06-06-1960

Professora titular d’Anatomia i Embriologia Humana a la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona.

TESI DOCTORAL

Tesi doctoral: “Influència de la gestació en el control de la diferenciació de les cèl•lules del carcinoma embrionari. Universitat de Barcelona. 1987.

ESTUDIS
Llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona. 1984.
Dra. Biologia per la Universitat de Barcelona. 1987.
Logopeda. Màster en Logopèdia. Universitat Politècnica de Catalunya. 1998.
Llicenciada en Humanitats. Universitat Oberta de Catalunya. 2012.
Màster Multimèdia Educatiu. Universitat de Barcelona. 2004.
Postgrau en Microscòpia i Microanàlsi. Universitat de Barcelona. 1992
Postgrau en Audiologia i Audiopròtesi. Universitat Politècnica de Catalunya. 2000.

LLIBRES
Begonya Torres Gallardo i Ferran Gimeno Pérez. Bases Anatòmiques de la Veu
Col.lecció Biblioteca Universitària, 27. Ed. Proa. Enciclopèdia Catalana. Barcelona 1995.
Begonya Torres Gallardo i Ferran Gimeno Pérez. La voz. Bases Anatómicas. Ed. Jims Médica. Barcelona, 1999.
Begonya Torres Gallardo. La Comunidad Sorda . Publicacions de l’Institut Superior d’estudis Psicològics (ISEP) i Edicions de la Universitat de Barcelona. Barcelona, 1999.
Begonya Torres Gallardo. Anatomía interactiva del sistema locomotor. Volumen I: Generalidades y miembro superior. Llibre + CD-ROM. Publicacions i Edicions UB. Barcelona, 2006.
Begonya Torres Gallardo. Anatomía funcional de la veu. En: Medicina del Cant. Josep Rumbau, director i coordinador. Edición bilíngüe català/castellà.
Llibre on-line. http://www.medicinadelcant.es. 2007
Begonya Torres Gallardo. Anatomía interactiva del sistema locomotor. Volumen II: Cabeza, cuello y tronco, y miembro inferior. Llibre + CD-ROM. Publicacions i Edicions UB. Barcelona, 2008.
Begonya Torres Gallardo. Anatomia interactiva del sistema locomotor. Volum I. Generalitats i membre superior. Llibre + CD-ROM. Publicacions i Edicions UB. Barcelona, 2008.
Begonya Torres Gallardo. Anatomia interactiva del sistema locomotor. Volum II. Cap, coll i tronc, i membre inferior. Llibre + CD-ROM. Publicacions i Edicions UB. Barelona, 2008.
Begonya Torres Gallardo i Ferran Gimeno Pérez. Anatomía de la voz. Editorial Paidotribo. Barcelona, 2008.
Begonya Torres Gallardo i Ferran Gimeno Pérez. Anatomía de la voz. E-BOOK. Editorial Paidotribo. Barcelona, 2011.

CURSOS IMPARTITS
171 cursos i seminaris impartits sobre anatomia funcional de la veu, deglució, sordesa i sordceguesa, multimèdia, TIC i e-learning.
Consultora a la UOC des de fa més de 10 anys en l’àrea de Multimèdia i comunicació, impartint la docència de les assignatures Multimèdia i Comunicació i Competències en TIC, així com en tallers virtuals sobre les TIC i el multimèdia. Tutora a la UOC al Màster Educació i TIC (METIC) de la UOC des de fa 3 anys.
Professora de l’assignatura “Anatomia funcional de la veu” al Postgrau “Intervenció logopèdica en trastorns de la veu”. A l’Escola Blanquena, Universitat Ramon Llull, des de fa més de 10 anys.

PUBLICACIONS REVISTES, CONGRESOS I CONFERÈNCIES
52 publicacions en revistes, 24 conferències, 93 presentacions a congressos sobre temes relacionats amb l’oncologia, l’embriologia, l’anatomia humana, la veu, la sordesa, l’educació mèdica i la història de la medicina.

PREMIS
Accèssit al Premi d’Estudiants de la Societat Catalana de Biologia pel treball titulat: “Anàlisi comparativa entre cèl•lules embrionàries i cèl•lules canceroses. Societat Catalana de Biologia. Barcelona. 1984.
Premi de Medicina i Sanitat comarcals 2012 pel treball titulat “La caricatura mèdica a Catalunya a principis del segle XX. Una anàlisi de la revista ¡Cu-Cut! (1902-1912)”. Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. Barcelona, 2012.

SOCIETATS CIENTÍFIQUES.
Societat Catalana de Biologia
Sociedad Española de Anatomia
Sociedad Española de Educación Médica
Societat Catalana d’Història de la Medicina

Scroll al inicio