Acadèmics

Menghini, Paolo

2013

Itàlia

Discurs d'ingrés

Elecció: 5 de març de 2013
Ingrés: 29 d’octubre de 2013 «Il problema del monomero residuo nei materiali resinosi ad uso odontoiatrico»

Neix a Sermide (Mantova-Italie) el 25.08.1948.

Després del Doctorat (cum laude) en Medecina i Cirurgia a la Universitat de Pavia el 1973, s’especialitzà (amb felicitacions del jurat) en Odontologia i Pròtesi Dentaria el 1976 i en Higiene i Medecina Preventiva el 1979.

Becari el 1973, Contractat el 1974, Assistent Universitari Ordinari el 1981, Professor Associat de Clínica Odontostomatològica el 1983, Professor Universitari Ordinari per la integració n° 234 (Malalties Odontostomatològiques) el 1987, actualment és Titular del curs de Materials i Tecnologies de Pròtesi i de laboratori en el curs de Doctorat en Odontologia i Pròtesi Dentaria de la Universitat de Pavia.

A impartit docència en Farmacologia Odontostomatològica, Microbiologia i Higiene Oral, i Materials Dentaris à l’Escola d’Especialització en Odontologia i Pròtesi Dentaria des de 1977 fins a la reforma de les Escoles d’Especialització. Actualment dona el Curs de MetaHúrgia i Tecnologie Commerciale a l’Escola d’Especialització en Ortognatodoncia i d’Odontostomatologia Geriàtrica a l’Escola d’Especialització en Geriatria, de la Universitat de Pavia.

Ha estat moltes vegades membre de jurats de concursos per a l’assignació de places de professor universitari ordinari, membre de jurat de concursos per l’exercici de la professió d’Odontologia i, durant els 10 últims anys, també ha presidit la Comissió per a l’admissió d’alumnes de primer any.

Després d’haver estat president durant 12 anys, és actualment President del Consell Didàctic del curs de Doctorat en Odontologia i Pròtesi Dentari de la Universitat de Pavia.

Elegit membre du GIRSO (Groupement Internationale pour la Recherche en Stomatologie et Odontologie) el 1978 ha estat laureat du Prix du GIRSO el 1982 et actualment és vicepresident de la junta directiva.

Durant un llarg període de temps ha prés part com a delegat universitari en els treballs del TC 106 ¬Dentistry – de l’lnternational Organisation for Standardization (ISO) i ha estat membre del comitè didàctic del Consell de Professors en Disciplines Odontostomatològiques pels Materials Dentaris. És, en aquests moments, membre del Consell Permanent de Presidents del curs de Doctorat en Odontologie et Prothèse Dentaire de l’Université de Pavia.

Italià SIOCMF-UNIDI per la EI 1995, amb el seu grup, va rebre el Premi Nacional recerca aplicada.

Ha publicat més de 140 contribucions científiques, especialment en relació als Materials Dentaris i la seva aplicació clínica, entre elles les monografies on destaca: MetaHúrgia en Odontologia, Lliçons de Materials Dentaris, Introducció als Materials Dentaris, la versió italiana del text de R.G. Craig:
Materials per a l’Odontologia Restauradora i, recentment, el llibre «Métallurgie et Merceologie en Ortognatodontie et Notes de Matériaux Dentaires».

Scroll al inicio