Acadèmics

Martínez Chamorro, Esteban José

2022

Elecció

Discurs d'ingrés

Elecció : 7 de febrer de 2022.

Secció : adscrit a la secció Segona  (Medicina).

Ingrés : 28 de juny de 2022, “Millorant la qualitat de vida de les persones amb VIH.”, presentació a càrrec del acadèmic numerari Molt Il.ltre. Dr. Josep Miró i Meda. (sessió youtube : Recepció Acadèmics Corresponents Dra. Maria Teresa Maristany i Dr. Esteban José Martínez . – YouTube ).


Nascut a Lleó (Espanya) l’1 de juny de 1963 Secretari (1984) i President (1985-1986), Acadèmia d’Estudiants Interns, Universitat de Valladolid. Grau de Doctorat (Premi Extraordinari), Universitat de Valladolid. Doctorat (Summa Cum Laude), Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitat de Medicina Interna, Hospital de la Sta Creu i St Pau, 1988-1992. Consultor Sènior Unitat de Malalties Infeccioses, Hospital Clínic de Barcelona. Atenció clínica directa d’una cohort de 800 adults amb VIH de més de 26 anys. Coordinador de la gestió de comorbiditats en la cohort de persones amb VIH ateses a l’Hospital Clínic. Coordinador del Programa de Tractament de la Lipoatròfia Facial en Persones amb VIH, Departament de Salut, Generalitat de Catalunya (https://salutpublica.gencat.cat/web/.content/minisite/aspcat/vigilancia_salut_publica/vih-sida-its/ 02_VIH-SIDA/protocols/lafvih.pdf). Investigador acreditat, Grup VIH & SIDA, Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi I Sunyer (IDIBAPS). Els meus principals camps d’interès són l’optimització de la teràpia antiretroviral i les comorbiditats en adults amb infecció pel VIH. Membre del Comitè de Direcció, NEAT-ID (https://www.neat-id.org). Investigador en cap, REPRIEVE-EU (https://www.reprievetrial.org). 316 articles publicats, citacions 33901, h-index 83 (Web of Science). Professor associat de Medicina UB des de l’any 2001. Investigació Avançada Acreditada (AQU). des de 2016. Docència Grau de Medicina i Màster en Sida, Campus Clínic UB. Director de 12 tesis doctorals (2 premi extraordinari, 1 menció de doctor internacional) realitzades i 2 en curs, 16 treballs de fi de grau realitzats.

Expresident del Grup Espanyol d'Estudi del VIH (GeSIDA) 2019-2021. President electe de la Societat Clínica Europea de la Sida (EACS) 2020-2024.
Copresidenta, Conferència GeSIDA 2022 (Sitges, Barcelona). Copresident, EACS Conference 2023 (Warwaw, Polònia) (https://eacs-conference2023.com). Copresident del Simposi Internacional sobre VIH i Neuropsiquiatria (https://neuropsychiatry-hiv.com) des de 2007.
Panelista (2001-2022) i Coordinador (2020-2022), Guia Espanyola de VIH. Panelista (2007-2021) i Co-coordinador (2022-2024), secció de comorbiditats, Directrius EACS.
Consultor extern en prevenció i atenció al VIH del Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, i del Pla Nacional de Sida, Ministerio de Sanidad, España, Agència Europea del Medicament (EMA) i Organització Mundial de la Salut (OMS).
Assessor científic extern i revisor de llocs acadèmics, beques o tesis doctorals a la Dirección General de Investigación Científica y Técnica (Govern d'Espanya), Agence Nationale de Recherche sur le Sida (França), UK Medical Research Council, Bundesministerium für Bildung und Forschung (Alemanya), HaDEA (Comissió Europea), AIDS Clinical Trials Group (ACTG), South African Medical Research Council, Conselho Nacional de Desenvolvimento Científico e Tecnológico (Brasil), Universitat de Nova Gal·les del Sud, Universitat de Dublín, Universitat de Brighton, Universitat College of London i el Grup Europeu de Tractament de la Sida (EATG).
Editor associat de HIV Medicine i Journal of Antimicrobial Chemotherapy. Membre del Consell Editorial de SIDA, Recerca i Teràpia de la SIDA, Malalties Infeccioses Clíniques, Medicina del VIH, Journal of Acquired Immunodeficiency Syndromes, Journal of Antimicrobial Chemotherapy i Journal of Infectious Diseases
Scroll al inicio