Acadèmics

Guañabens i Gay, Núria

Discurs d'ingrés

Elecció: 20 de febrer 2024.

Secció: adscrita secció Segona (Medicina).

Ingrés:

Catedràtica de Medicina de la Universitat de Barcelona i Consultora Sènior del Servei de Reumatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Es va formar en Medicina Interna i
Reumatologia i va obtenir el seu doctorat per la Universitat de Barcelona e l 1987. Ha estat Cap de Servei de Reumatologia de l’Hospital Clínic des de 2004 a 2017. Ha publicat més de 180 articles revisats per parells. Ha estat Visitant Scientist del Jewish Hospital de St. Louis, MO i del Laboratori de Recerca del Departament d’Ortopèdia de la Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, USA. És Cap de Grup de recerca de «Malaltia Metabòlica Òssia» de l’àrea Fetge, Sistema Digestiu i Metabolisme de l’IDIBAPS. Ha participat com investigadora principal de 8 projectes competitius de recerca i col·laboradora en altres 5 projectes. Editora i, actualment , editora sènior de la revista «Bone» ( Q2).


Ha estat coordinadora de l’assignatura Ortopèdia i Reumatologia de l’ensenyament de Grau de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona ( UB). Directora de 4 tesis doctorals.


Guardonada amb el p remi a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona i amb el Steven Boonen Award de la European Calcified Tissue Society (ECTS) a l’excel·lència en investigació clínica.


Ha estat presidenta de la Societat Catalana de Reumatologia i de la Societat Espanyola d’Investigació Òssia i del Metabolisme Mineral. Membre del Comitè de Pràctica Professional de l’American Society for Bone and Mineral Research ( ASBMR ), del Comitè Assessor d’Ètica de l’ ASBMR i membre del Board de Direc tors de l ‘ECTS. Coordinadora de la Comissió d’Educació de l ECTS , co-coordinadora del Grup de Treball de marcadors de l recanvi ossi de l’ASBMR i coordinadora del Grup de Treball de malalties òssies metabòliques de la Societat Espanyola de Reumatologia.

Indicadors bibliomètrics (a 17 de g ener de 2024)
Índex H 49 (WOS)
Cites: 6.605
Publicacions: 182
articles revisats per parells , 17 revisions i editorials en revistes amb factor
d’impacte i 36 capítols de llibre.

Historial professional acadèmic:

Professora Associada Mèdica de la UB (1996 2007).
Professora Agregada de la UB (2007 2018).
Catedràtica d’Universitat del a UB (des de 2018).

Scroll al inicio