Acadèmics

Germà i Lluch, Josep Ramon

2008

Elecció

Elecció : 14 d’octubre 2008. Adscrit a la secció Segona (Medicina).

Ingrés : 27 d’octubre 2009, «La evolució Darwiniana del Càncer», presentació a càrrec de l’Acadèmic Numerari Molt Il.ltre Dr. Ramon Trias i Rubiès.

 

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona el 1973. Residència i posterior nomenament com Cap clínic  en Oncologia Mèdica a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona (1973-1993). Fellow en el Servei d’Oncologia Mèdica a l’Hospital Charing-Cross i l’Hospital Royal Marsden de Londres (Anglaterra). Especialista en Oncologia Mèdica, Board Certification en Oncologia Mèdica per l’European Society of Medical Oncology.

El Dr. Josep R. Germà Lluch és Director d’Estratègia Clínica, Recerca i Resultats Oncològics de l’ICO desprès d’ostentar la Direcció  del Servei d’oncologia Mèdica durant 21 anys (1993-2014). Ha estat fundador-director del laboratori d’Investigació Traslacional de l’ICO l’Hospitalet.

Va està anomenat per elecció com a Acadèmic  Corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (2008).

Desprès  de 14 anys com a professor titular, es actualment Catedràtic d’Oncologia Mèdica de la Universitat de Barcelona desprès de estar acreditat per l’ANECA  gràcies a 4 sexennis d’excel·lència investigadora.

El Dr. Josep R. Germà es membre de diferents societats tant a nivell nacional com internacional. Va ser fundador de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM) i va ser President de l’esmentada Societat (1998-1999) i President de la Sociedad Catalana d’Oncologia de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya y Balears. També va ser representant nacional Espanyol de l’European Society of Medical Oncology (ESMO) (1997-2001). ). És membre de l’ American Society of Clinical Oncology  (ASCO) i de la  New York Academy of Sciences (US). També és el President d’Honor del Grup Germinal Espanyol que va presidir de l’any 1994 al 2010.

Es membre assessor del Comitè de Direcció del “Pla d’Oncologia, estant especialment involucrat en l’elaboració de les Onco-guies Catalanes. Pertany també a la comissió d’harmonització de la Comissió assessora per la aprovació de fàrmacs hospitalaris de Catalunya (CAMH) des de la seva fundació, l’any 2008. Actualment es Patró de les Fundacions dels Instituts de Recerca IDIBELL i IGTP.

Va estar 6 meses de l’any 1999 en Bolívia para ajudar a dissenyar el primer pla de lluita contra el càncer de Bolívia gràcies a una cooperació entre AECI i Metges sense Fronteres el que va significà el seu nomenament com membre Honorari de la Fundación Boliviana contra el Càncer

Durant la seva carrera professional el Dr. Josep R. Germà ha participat en més de 250 actes científics, workshops, taules rodones, conferències i simpòsiums. És autor i coautor de més de 300 articles d’investigació i ha participat com investigador principal en nombrosos assajos clínics nacionals e internacionals.

Es autor de diversos llibres de divulgació amb l’Editorial Planeta: “El cáncer se cura: 50 historias de esperanza” que  està actualment  en la seva 4ª edició ; “Cáncer el fín de un mito” i el recentment ha publicat “ Los 7 pilares anti- càncer”. Al 2011 va publicà la seva primera novel·la “Dioses de bata blanca” amb la mateixa editorial. Molt recentment el Col·legi de Metges de Catalunya l’atorgat el premi a l’Excel·lència Professional en Recerca Biomèdica (2017).

Scroll al inicio