Acadèmics

García-Bragado i Dalmau, Ferran

1994

Elecció

Discurs d'ingrés

Fernando García-Bragado Dalmau amb DNI 40.270.434-X, nascut a Girona el 15 de maig de 1952. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1976 amb la qualificació de excel•lent. Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1979 amb la qualificació de excel•lent. Tesi Doctoral, dirigida per el Professor Miquel Vilardell i Tarrés llegida el juny de 1979 amb el títol de “Valor clinico de las crionmunoglobulinas”. Els estudis endegats amb aquesta Tesi van dona peu a 42 publicacions, 9 a revistes internacionals i 33 a revistes nacionals, així com a 21 comunicacions a congressos i/o reunions, una d’elles a congressos internacionals.
Metge especialista en Medicina Interna.
Tasca assistencial començada l’any 1976 com a Metge Resident de Medicina Interna en el Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Vall d’Hebrón de Barcelona sota la direcció dels Professors Joaquin Tornos Solano i Miquel Vilardell i Tarrés. Metge Adjunt del Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Vall d’Hebrón des de 1980 a abril del 1987. Cap de Servei de Medicina Interna del Hospital Universitari Virgen de Valme de Sevilla des d’abril de 1987 a abril de 1993.. Des d’abril de 1993 Cap de Servei de Medicina Interna del Hospital Josep Trueta de Girona.
He estat Professor Associat de Patologia Medica de les Facultats de Medicina de les Universitats Autònoma de Barcelona i de Sevilla.
Tutor de Metges Residents de Medicina Interna durant 11 anys.
Co-Director, juntament amb el Professor Miquel Vilardell i Tarrés de la Tesi Doctoral “Trombocitopènias inmunes en adictos a drogas por vía parenteral”, tesi feta per el doctor Joan Lima Ruiz. Els estudis endegats amb aquesta Tesi van dona peu a 2 publicacions en revistes internacionals, 5 a revistes nacionals, 1 comunicació internacional i 6 nacionals.
Autor de 225 publicacions en revistes mediques; 64 en revistes internacionals i de 105 comunicacions a congressos i reunions mediques.
En els darrers anys amb exercici professional a Girona les meves línees de recerca han estat adreçades a les pneumònies, tema sobre el que he participat en diversos assajos internacionals, publicat 3 treballs, 2 a revistes internacionals i he participat amb 9 comunicacions a congressos; i la malaltia tromboembolica venosa, essent membre del grup de treball de la Societat Espanyola de Medicina Interna i del grup multidisciplinari RIETE; havent participat en diversos assajos internacionals i amb 18 publicacions i 38 comunicacions a Congressos.

Scroll al inicio