Acadèmics

Ferrer i Fàbrega, Joana

2021

Premi

Discurs d'ingrés

Premi : premi Fundació Catalana de Traspalantament, 2021. Títol del treball premiat : “Limited tumour progression beyond Milan criteria while on the waiting list does not result in unacceptable impairment of survival”  Limited tumour progression beyond Milan criteria while on the waiting list does not result in unacceptable impairment of survival – Journal of Hepatology (journal-of-hepatology.eu) )

Secció : adscrita a la secció Tercera (Cirurgia).

Ingrés : 17 de maig de 2022, presentació a càrrec del Dr. Francesc J. Moreso, president de la Fundació Catalana de Trasplantament. (canal youtube : Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya – YouTube )

 

Membre del Grup de Càncer de Fetge de la Clínica de Barcelona (BCLC). Hospital Clínic de Barcelona. Membre, Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS). Barcelona, Espanya. Fellow European Board of Surgery (FEBS). Divisió de Cirurgia de Trasplantaments de la UEMS Joana Ferrer, MD, PhD, llicenciada per la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Ella va cursar el Programa de Residència de Cirurgia General a l’Hospital Clínic de Barcelona, obtenint un premi de curs sobre trasplantament hepàtic i va rebre un doctorat en trasplantament hepàtic (“Trasplantament de fetge de donant viu. Risc global i conseqüències de l’hepatectomia dreta a la donant”) amb honors cum laude el 2005. El Dr. Ferrer treballa ara com a consultor al departament de Cirurgia Hepatobiliar-Pàncreàtica i la Unitat de Trasplantaments Hepàtics i Pàncrees de l’Hospital Clínic, i és membre de la Barcelona Grup Clinic Liver Cancer (BCLC) i IDIBAPS. Dra. L’activitat acadèmica de Ferrer inclou tant estudis clínics com de recerca. La seva recerca principal els interessos se centren en el carcinoma hepatocel·lular, el trasplantament de pàncrees i fetge i l’HTA cirurgia. Va completar una beca d’observadora al Departament de Cirurgia de la Universitat de Minnesota, on es va dedicar a la investigació clínica del trasplantament de pàncrees. També va treballar a la Schulze Institut de Diabetis de la Universitat de Minnesota del 2007 al 2009, la seva investigació resultant apareix en publicacions revisades per parells. El Dr. Ferrer també és co-inventor d’una patent aplicació. El Dr. Ferrer és revisor de diverses revistes (British Journal of Surgery, Cirugía Española, Gastroenterología y Hepatología, Liver International, Hepatobiliary and Pancreatic Diseases Internacional, Endocrinologia i Nutrició, Trasplantament i American Journal of Trasplantament), i també editor de “Cirugía Española”. El Dr. Ferrer també és membre de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Trasplantament Secció de «Asociación Española de Cirujanos», i «El pàncrees i l’illot europeus». Associació de Trasplantaments (EPITA)”. És membre de la Societat Catalana de Trasplantament, la Societat Catalana de Cirurgia, la Asociación Española de Cirujanos, la Sociedad Española de Trasplante Hepático, la Societat Europea de Trasplantament d’Òrgans (ESOT) i la Associació Internacional de Càncer de Fege (ILCA).

Enllaços :

Joana Ferrer Fabrega | Quadre mèdic | barnaclínic+ (barnaclinic.com)

Joana Ferrer • ESOT

Joana Ferrer Fabrega’s research works | University of Barcelona, Barcelona (UB) and other places (researchgate.net)

Scroll al inicio