Acadèmics

Ferrándiz i Foraster, Carlos

2013

Elecció

Discurs d'ingrés

Elecció: 5 de març de 2013
Ingrés: 19 de novembre de 2013 «La psoriasi al segle XXI»

Nascut a Tarragona el 1950; va cursar els estudis de llicenciatura en Medicina a la Universitat de Barcelona del 1967-1973, obtenint el grau de Doctor en la mateixa Universitat al 1977 i el títol d’especialista en Dermatologia al 1978 després de 4 anys de residència en el servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. la seva trajectòria es resumeix en 36 anys de dedicació ininterrompuda a l’assistència, docència i investigació en diferents centres docents universitaris.

AI finalitzar el període de residència en l’Hospital Clínic, va treballar com a metge adjunt a l’Hospital de Bellvitge fins l’any 1986, passant després a l’Hospital Germans Trias i Pujol, primer en qualitat de Cap de Secció autònom i després Cap de Servei des de 1994. Té el IV nivell de la Carrera professional.

En la docència va ser el primer Prof. Titular de Dermatologia en la Universitat de Barcelona (1982¬86), després en la Universitat Autònoma de Barcelona (1986-2004) i finalment Catedràtic de l’UAB des de l’any 2005. En l’actualitat te 6 trams de docència reconegudes pel Ministerio de Educación y Ciencia.

La seva producció científica queda reflectida en els 301 articles publicats en revistes biomèdiques indexades, 126 d’elles amb factors impacte, en l’edició d’un llibre de text (Dermatologia clínica) amb 3 edicions, nombroses monografies referents a diferents aspectes de l’especialitat i en els 80 capítols escrits en diferents llibres de Dermatologia i Medicina Interna. Ha participat com investigador principal i/o coHaborador en 10 projectes finançats per FIS i/o Ministerio de Ciencia y Tecnologia i en més de 50, mitjançant contractes Fundació Institut d’Investigació GTP/industria privada. Ha rebut nombrosos premis, entre els que destaquen el premi u Academia Española de Dermatologia y Venereolgía» (1979). Premi «Investigación Dermatovenereológica Or. Juan de Azua» (1983). Premio Nacional de Dermatolgia Fundación Schering España (2004). Premio Sanchez Covisa (2005), y el Premio Rafael Hervada a la investigación biomédica (2007). la seva activitat científica ha estat reconeguda per la CNEAI amb 5 trams d’investigació.

És director de la revista PIEl des de la seva fundació en 1986 i pertany a comitès assessors de diverses publicacions científiques. És membre numerari de nombroses societats i agrupacions científiques nacionals e internacionals, en les que ha ocupat diferents càrrecs directius.

Scroll al inicio