Acadèmics

Fernández i Ruiz, Pedro Luis

2023

Elecció

Discurs d'ingrés

Elecció : 21 de febrer de 2023.

Secció : adscrit a la secció Primera (Ciències Bàsiques, Diagnòstiques i Terapèutiques).

Ingrés : 25 d’abril de 2023.

Titulacions:

Llicenciat en Medicina per la Universitat de Granada en 1985 amb 9 Matrícules d’Honor i 11 Excel·lents

Doctor en Medicina per la Universitat de Granada en 1990.

Especialista en Anatomia Patològica pel Dept. d’Anatomia Patològica de l’Hospital Clínic de Granada (1987-1990).

Becari Fogarty de l’Institut Nacional del Càncer dels Instituts Nacionals de la Salut (NIH) dels EUA en Bethesda durant 1990 i 1991.

Activitat assistencial:

Patòleg de plantilla a l’Hospital Clínic Provincial de Barcelona des de Gener de 1992 on treballa fins a Març de 2018 amb el grau de Consultor sènior i Cap de Secció d’Immunohistoquímica i Patologia Molecular del Servei d’Anatomia Patològica, amb responsabilitat i especial dedicació a Patologia mamària i prostàtica.

Cap de Servei d’Anatomia Patològica a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona des del 7 de Març de 2018 fins a l’actualitat.

 

Activitat docent:

– Professor Associat Mèdic d’Anatomia Patològica del Departament de Biologia Cel·lular i Anatomia Patològica de la Universitat de Barcelona entre 1992 i 2007.

– Professor Titular de la Universitat de Barcelona des de 2007 fins a 2020 i de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 2020 i 2021.

– Catedràtic d’universitat del departament de Ciències morfològiques de la Universitat Autònoma de Barcelona des d’Agost de 2021.

Ha dirigit 7 tesis doctorals.

– Responsable de la traducció espanyola de la 7a versió del llibre Robbins i Cotran, Patologia Estructural i Funcional, 7a Edició. Kumar, Abbas i Fausto. Elsevier Saunders 2005.

– Ha estat el creador i director de les 11 edicions del curs de postgrau Curs intensiu Teoricopràctic de Biologia i Patologia Molecular, orientat a la formació de residents i especialistes d’Anatomia Patològica i altres especialitats.

– Co-chairman de les sessions del Paleopathology Club de l’Acadèmia de Patologia dels EUA i el Canadà des de 2012 fins a l’actualitat.

– Autor de 10 capítols en llibres de text universitari.

Activitat investigadora

Autor de 147 articles de recerca en revistes indexades internacionals i 25 nacionals.

Investigador principal (IP) en 15 projectes de recerca subvencionats per agències públiques (Ministeri de sanitat, de Ciència i Tecnologia, Institut Carles III, Marató TV3,…).

Director del grup de recerca Patologia molecular Traslacional de l’Institut de Recerques Germans Trias i Pujol (IGTP).

Altres mèrits

– Especialista en Paleopatología.

– Autor de l’obra de ficció (novel·la) “Carcinos: l’assassí silenciós” (2021).

Scroll al inicio