Acadèmics

Domínguez i Garcia, Àngela

2020

4a (MEDICINA SOCIAL)

Elecció Acadèmica Numerari : 26 de juny de 2020.

Ingrés : Diumenge 27 de març, «L’EMERGÈNCIA DE NOUS CORONAVIRUS AL SEGLE XXI DES DE LA PERSPECTIVA DE SALUT PÚBLICA. REPTES PLANTEJATS I LLIÇONS APRESES», resposta a càrrec  de l’Acadèmic Numerari Molt Il·ltre. Dr. Lluís Salleras i Sanmartí.

Elecció Acadèmica corresponent: 13 de febrer de 2018.

Secció : adscrita a la secció Quarta (Medicina Social).

Ingrés : 9 d’octubre de 2018, «La vacunació antigripal en la gent gran : un benfici individual i col·lectiu alhora», presentación a càrrec de l’Acadèmic Numerari Molt Il·ltre. Dr. Lluís Salleras i Sanmartí.

Lloc de treball: Departament de Medicina. Facultat de Medicina.

Universitat de Barcelona. C/ Casanova 143, Planta 3.

Llicenciada en Medicina i Cirurgia l’any 1979 i resident de Medicina Preventiva a l’Hospital Clínic. Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i en Medicina del Treball. Doctora en Medicina i Cirurgia l’any 1989 per la Universitat de Barcelona. Epidemiòleg de l’Estat l’any 1983, desenvolupant diverses funcions al Servei Territorial de Barcelona i a la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut. Subdirectora de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública del Departament de Salut fins a maig 2007. Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat de Barcelona des de 2009, impartint docència als ensenyaments de grau de Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Biomèdiques, Medicina i Infermeria i als màsters de Recerca Clínica i Recerca Translacional de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Directora del Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona de 2014 a 2016. Responsable de diversos programes de Vigilància, Prevenció i Control de Malalties Transmissibles del Departament de Salut (DS) de la Generalitat de Catalunya, amb especial dedicació a les malalties que es poden prevenir mitjançant vacunacions.

Vicepresidenta del Consell Assessor de salut Pública del Departament de salut de 2012 fins a 2019. Coordinadora del grup de recerca del DS a la RECESP (Red de Centros de Investigación en Epidemiología y Salud Pública) i a CIBERESP (CIBER de Epidemiología y Salud Pública), dependents de l’Instituto de Salud Carlos III i investigadora principal del grup 01 de la Universitat de Barcelona de CIBERESP des de 2007. Subdirectora Científica de CIBERESP de gener 2010 a novembre 2019. Investigadora principal del Grup Consolidat d’Investigació en Epidemiologia i Prevenció de Malalties Transmissibles de la Universitat de Barcelona finançat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, AGAUR (projectes 2009SGR42, 2014SGR1403, 2017SGR1342). Premi a la excel·lència professional en Salut Pública del Consell General de Col·legis de Metges de Catalunya l’any 2004.

Les línies d’investigació principals són “Epidemiologia i prevenció de les malalties immunoprevenibles” i “Vigilància, prevenció i control de malalties emergents i re-emergents d’especial rellevància en Salut Pública”. Investigadora principal de diversos projectes de recerca competitius sobre malaltia invasiva per H. influenzae b, malaltia meningocòccica, malaltia pneumocòccica, grip, tuberculosi i brots de gastroenteritis agudes.

Acadèmica Numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya des de 2007 i bibliotecària de la mateixa institució de 2009 fins 2012. Membre del Viral Hepatitis Prevention Board des de 2008 i de diverses societats científiques entre les quals la Societat Catalana de Salut Pública, la Sociedad Española de Medicina Preventiva, Salud Pública e Higiene i de la Sociedad Española de Epidemiología (SEE). Coordinadora del Grup de Treball sobre Vacunacions de la SEE.

Autora o coautora de més de 340 articles publicats a revistes indexades, 99 llibres i capítols de llibres i coordinadora de 61 monografies i protocols institucionals sobre prevenció de malalties transmissibles. Premis de la SEE al millor article sobre vacunes els anys 1999, 2009 i 2019.

Avaluadora de projectes de recerca competitius del Research Foundations Flanders, Italian Ministry of Health, Agencia Nacional de Evaluación y Prospectiva, Fundación Pública Andaluza Progreso y Salud i AGAUR. Auditora d’ Instituts d’ Investigació Sanitària per part del Instituto de Salud Carlos III. Revisora d’articles científics de 42 revistes indexades. Més de 90 ponències presentades a congressos internacionals i més de 200 a congressos nacionals. Directora de 14 tesis doctorals, havent rebut totes elles la màxima qualificació.

Scroll al inicio