Acadèmics

David, Pedro R.

1978

Buenos Aires, La Haia

Discurs d'ingrés

Pedro R.(Rubens) David. Jurista argentí que fou membre del staff directiu (secretari general i vicerector) de la Universitat John Kennedy de Buenos Aires, on havia estat professor el doctor Joan Cuatrecasas. La Reial Acadèmia de Medicina de Barcelona el nomenà Acadèmic d’Honor l’any 1979, juntament amb el doctor Miguel Herrera Figueroa, també jurista i rector d’aquella universitat.

David, nascut l’any 1925, havia estat jutge de carrera des de 1951, exercint inicialment al Jutjat de Menors de Salta (RA). El 1974 era membre del Tribunal d’Apel•lació de Buenos Aires. També ha fet carrera dins de l’estructura jurídica de les Nacions Unides, i així ha estat membre actiu del Tribunal Penal Internacional per l’Antiga Yugoslavia. Posteriorment ha tornat a exercir al Tribunal d’Apel•lació de Buenos Aires.

Autor d’una obra escrita molt àmplia i difosa és clàssic, per les nombroses edicions el seu text «Sociología jurídica» (1a. ed. 1970). Entre altres destaquen: «Criminología y Sociedad», «Sociología criminal juvenil», «The world of the Burglar. Five criminal lives».

Scroll al inicio