Elecció : 13 de febrer de 2018.
Secció : adscrit a la secció Segona.
Ingrés : 27 de noviembre de 2018, «L’avaluacio formativa de la pràctica clínica», presentación a càrrec de l’Acadèmic Numerari Molt Il·ltre. Dr. Lluís Massana i Marín.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) al 1986, Especialista en Medicina interna des de l’any 1994 després d’haver realitzat la formació especialitzada MIR a l’hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, Doctor en Medicina per la UAB a l’any 1996. Professor Titular d’Universitat (URV 2001). Actualment Director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus (HUSJR), Degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (FMCS) de la URV i director del Centre de Formació i innovació en Simulació Josep Maria Martínez Carretero (CFIS-JMMC).
Dades assistencials: Metge intern-resident de Medicina interna de l’hospital universitari Vall d’Hebron 1988-1992. Metge del COOB’92 i Paralímpics Barcelona’92. Metge adjunt del servei de Medicina interna (MI) 1993-2001 (metge adjunt de la Unitat de Cures Intensives HUSJR (1993-1996), Tutor dels residents MIR de Medicina Interna del HUSJR 2000-2011. Cap Clínic del Servei de MI HUSJR 2001-2009. Director del Servei de MI des del 2009 fins l’actualitat. President de la Comissió d’infeccions del HUSJR des del 2009-Actualitat. Representant al plenari VINCAT –Gencat- des de l’any 2007 i responsable de la vigilància de les infeccions relacionades amb el sistema sanitari del HUSJR. Director de la Unitat de Malalties Autoimmunes Sistèmiques del HUSJR. Assessor del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat (PPAC) del departament de Salut (Gencat) i del Programa Interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS) del Departament de Salut – Gencat. Membre del Consell de la Professió mèdica de Catalunya del departament de Salut-Gencat. Membre de la Comissió Clínica de la regió sanitària del Camp de Tarragona. Membre de diferents societats científiques de l’acadèmia de ciències mèdiques de Catalunya i Balears i membre de diversos grups d’expertesa de la Societat Espanyola de Medicina Interna.
Dades acadèmiques: Professor del Departament de Medicina i Cirurgia des de l’any 1993. Professor associat de Medicina (1993-2000). Professor Titular de Medicina (2001-Actualitat)-interí entre 1997-2001. Secretari del Departament de Medicina i Cirurgia 1998-2004. Responsable d’ensenyament de la Titulació de Medicina (cap d’estudis) 2004-2006. Vicedegà de la FMCS 2007-2014. Degà FMCS des del 2014. Responsable del Laboratori d’Habilitats clíniques del Dpt de Medicina i cirurgia, i del programa d’innovació docent i avaluativa, responsable de la introducció del programa de simulació clínica a la FMCS amb pacients estandarditzats, de les ACOEs des de l’any 1994 a la titulació de Medicina i des del 2015 als Graus de Nutrició humana i de Fisioteràpia, i de la introducció de metodologia d’avaluació de les competències professionals en escenaris reals com el mini-CEX. Professor del Màster interuniversitari en educació mèdica (PIPEM), professor Màster en Control de la infecció (UB). Professor Màster Universitari en competències mèdiques avançades: malalties autoimmunes (UB). Avaluador AQU per a la certificació de les titulacions participants en el Pla Pilot d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) – coordinador de la comissió de salut , 2008. Avaluador AGAUR premis recerca jove. Membre del Tribunal de les proves d’Habilitació nacional per l’accés al cos de funcionaris docents universitaris 2003. Membre de tribunal de nombroses places de professor universitari i tesis doctorals. Premi del Consell Social del la URV a la innovació docent del 2002, Premi Jaume Vicens Vives 2002 –DURSI-Gencat, Premi del “II Plan de Calidad de las universidades por la implantación de nuevas tecnologías en la docencia en ciencias de la salud 2002”.
Recerca: Dirigeix el Grup de recerca emergent (AGAUR) “Autoimmunitat, inflamació i infecció”. Ha publicat diversos articles en revistes indexades en l’àmbit de les malalties autoimmunes sistèmiques, les infeccioses, els factors de risc cardiovascular, i també en referència a metodologia docent. Ha redactat capítols de llibres, i dirigit tesis doctorals. Ha presentat nombroses comunicacions orals en referència a metodologia formativa i avaluativa, en especial la simulació clínica amb pacients estandarditzats i l’avaluació competencial amb pacient real (mini-CEX). Premi Joan Vivancos. de l’acadèmia de ciències mèdiques de Catalunya i balears al millor treball original publicat el 2012. Premi Professor Serrano Rios al millor article científic sobre diabetis i obesitat publicat el 2010.