Acadèmics

Castelo-Branco i Flores, Camil

2019

Elecció

Eleccció : 5 de febrero de 2019.

Secció : adscrit a la secció Tercera.

Ingrés : 4 de juny de 2019, «Impacte dels disruptors endocrins a la salut femenina», presentació a càrrec de l’Acadèmic Numerari Molt Il.ltre. Dr. Josep M. Lailla i Vicens.

Biografia: El Dr. Camil Castelo-Branco és professor d’Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat de Barcelona. Va obtenir el títol de doctor a la Universitat de Barcelona i va completar la seva residència en Obstetrícia i Ginecologia a l’Hospital Clínic de Barcelona. Després de la mateixa, el Dr. Castelo-Branco obté una beca de recerca clínica en Menopausa i Endocrinologia Ginecològica a l’Institut Clínic d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Clínic. Des de llavors ha ocupat nombrosos càrrecs docents incloent professor clínic, associat i titular d’Universitat i des de 2009 gaudeix de la acreditació de l’ANECA a catedràtic d’universitat.

Actualment treballa a l’Hospital Clínic de Barcelona com a consultor sènior i director de la Unitat d’Endocrinologia Ginecològica i a la Universitat de Barcelona com a Cap de la Unitat d’Obstetrícia i Ginecologia al departament de Cirurgia. El Dr. Castelo-Branco també està interessat en la gestió clínica dels processos assistencials i va obtenir el 2006 el Màster en Gestió Hospitalària i de Serveis de Salut.

Fites professionals i científiques:

Societats: President del Consell Mundial de Societats de Menopausa de la Societat Internacional de Menopausa (2014- …).

Membre del Consell Executiu (Board) de la Societat Internacional de la Menopausa-IMS (2008-…), membre del directori de la Societat Espanyola de Menopausa (AEEM 2006-2010).

Membre fundador de la Societat Espanyola de Menopausa. President i fundador del Grup d’Osteoporosi de la SEGO.

Membre honorari de diverses societats d’Obstetrícia i Ginecologia, Fertilitat i Menopausa a l’estranger, incloent Portugal, Colombia, Argentina, Perú, Xile, Mèxic…

Membre de diverses societats científiques relacionades amb la menopausa i l’endocrinologia, incloent IMS, Societat Internacional d’Endocrinologia Ginecològica, AEEM, Societat de Menopausa Nord-americana, SEGO.

Recerca: Investigador i Revisor del «Fondo de Investigaciones Sanitarias» Instituto Nacional de

Salud (INSCiii), Espanya. Revisor de diverses institucions oficials nacionals i estrangeres, entre elles ANEP, ICiii, ACIE, AGAE, REPRISE-MIUR (Itàlia), ANR (França), A3ES (Portugal) … Director, investigador principal i investigador de nombrosos projectes d’investigació (44 patrocinats per empreses privades i indústria i 16 per institucions certificades com universitats, hospitals, departaments i institucions governamentals). Membre de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Agusti Pi i Sunyer (IDIBAPS) Investigador animal i experimental autoritzat i reconegut per la Universitat de Barcelona i el Govern Autònom de Catalunya.

Comitè científic, comitè directiu i organitzador de diverses reunions, congressos i cursos nacionals i internacionals incloent el 12è, 13è, 14è, 15è i 16è Congrés mundial de menopausa.

Editor, membre de la Junta Editorial i / o consultor de més de 30 revistes mèdiques revisades per experts. Director d’oficina de la Societat Iberoamericana d’Informació Científica. Membre de la junta editorial de Climacteric des de 2008-…

Gestió: el Dr. Castelo-Branco és el director de la unitat d’Obstetrícia i Ginecologia al departament de Cirurgia i especialitats MQ (2015-) i coordinador de l’assignatura (2011-) i de sisè curs (2012-). També és el coordinador docència a l’Hospital Clínic i representant del Institut al comitè tècnic de direcció de docència i a la Comissió d’Avaluació d’Activitats Docents del Hospital Clínic (2016-).

Interès investigador: endocrinologia ginecològica i medicina reproductiva, en particular les malalties metabòliques. Més de 245 articles i ressenyes originals en revistes mediques nacionals i internacionals (70% en revistes del primer i segon quartil, factor d’impacte> 220, h índex: 38) i més de 260 conferències en reunions científiques nacionals i internacionals. El Dr. Castelo-Branco és autor de més de 120 llibres i / o capítols de llibres relacionats amb l’especialitat.

Scroll al inicio