Acadèmics

Carrera i Macià, Josep M.

2006

Elecció

Discurs d'ingrés

Nascut a Navarcles (Barcelona) el 1937

Doctor en Medicina. Especialista en Obstetrícia i Ginecologia. Es va especialitzar en Medicina Perinatal a la Maternitat Provincial de Barcelona (1962-1965) i al Centre Llatinoamericà de Perinatología de Montevideo (1966). Cap de Servei d’Obstetrícia i Medicina Perinatal de l’Institut Universitari Dexeus (1970-2003). Ha sigut president de diverses societats científiques (Asociación Española de Diagnostico Prenatal, Societat Catalana d’Obstetrícia i Ginecologia, Societat Iberoamericana de Diagnòstic Prenatal), President de diverses seccions de la SEGO (Ecografia, Medicina Perinatal, etc.) i de la EAPM (European Committee on Doppler Technology, European Committe on Prenatal Diagnosis, etc.).

Ha dirigit més de 100 curs afins a la Medicina Perinatal i 10 Symposiums internacionals. Ha organitzat dos Congressos Mundials i dos Nacionals de Medicina Perinatal. Ha publicat 46 llibres, 109 capítols i 308 articles en revistes nacionals i internacionals.

Actualment és el President de Matres Mundi, Vicepresident de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i de Balears, Secretari General de la International Academy of Perinatal Medicine i Secretari General de la World Association of Perinatal Medicine, així com membre numerari o corresponent de diverses acadèmies.

Scroll al inicio