Acadèmics

Brugada i Terradellas, Ramon

2011

2a (MEDICINA)

Ramon Brugada va néixer el 1966 a Banyoles. El petit de quatre germans va estudiar al col•legi Mossèn Baldiri Reixac i a l’Institut Pere Alsius. Es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona el 1990. Va treballar de metge de capçalera fins el 1992 quan va marxar cap als Estats Units. Es va especialitzar en medicina interna a la Universitat d´Emory a Atlanta i en Cardiologia a Baylor College of Medicine, Houston, Texas. Es va quedar com a professor a Baylor fins el 2002, quan va ser contractat com a Director del Centre de Genètica Cardiovascular del Masonic Medical Research Laboratory. El 2005 es va incorporar al Montreal Heart Institute i a la Universitat de Montreal com a cardiòleg i director del Centre Clínic de Genètica Cardiovascular, compaginant la seva feina clínica amb la recerca en la genètica de la mort sobtada.
El 2008 ha decidit tornar a casa per liderar el projecte de la nova facultat de medicina de Girona com a degà. També s’ha incorporat a l’hospital Josep Trueta com a cardiòleg i a l’institut d’investigació biomèdica de Girona IDIBGI, com a director del centre de recerca cardiovascular.
Ha publicat mes de 100 articles científics en revistes especialitzades i ha participat en centenars de congressos científics arreu del món.
En Ramon Brugada està casat amb la besaluenca Anna Maria Iglesias, té dos fills la Clàudia i l’Aleix Ramon i ha fixat la seva residència definitiva a Besalú.

Scroll al inicio