Elecció: 10 de gener de 2013
Ingrés: 11 de desembre de 2012 «Nutrició, alimentació animal, seguretat alimentària europea»
CURRICULUM VITAE DE JOAQUIM BRUFAU DE BARBERÀ
DADES PERSONALS:
Data naixement: 4/8/52
Lloc de naixement: Reus (Tarragona)
ADREÇA PROFESSIONAL:
Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA)
Director
FORMACIÓ ACADÈMICA:
Veterinari. Universitat Complutense. Madrid. 1977.
Doctor Veterinari. Universitat Complutense. Madrid. 1982.
Tesis: «Las proteínas foliares en alimentación aviar». 1977-80.
Director: Prof. Francesc Puchal i Mas.
ACTIVITATS CIENTIFIQUES i PROFESSIONALS:
1979-1982 Assessor en nutrició animal. Compañía Industrias Agrícolas.
1982-actualment: Investigador del Sub-Programa Nutrició de Monogàstrics (IRTA) (*).
1984-1988 Professor adjunt de Nutrició Animal. Facultat de Veterinària. Universitat Autònoma de Barcelona.
1989-2005: Cap de Nutrició Animal (IRTA).
1993-actualment: Director de Mas de Bover (IRTA).
2009-actualment: Director del Programa de Nutrició, Salut i Benestar Animal (IRTA).
ANY SABÀTIC:
1991-1992 En el Departament d’Animal Science de la Universitat de Manitoba (Canadá), treballant amb el Prof. R.R. Marquardt.
ACTIVITATS CIENTÍFIQUES:
Treballa en estudis d’eficàcia de preparacions enzimàtiques, en estudis d’avaluació nutritiva i digestibilitat de preparacions enzimàtiques i d’altres additius per avaluar-ne la seguretat i l’eficàcia, i en els efectes de la composició del pinso i d’additius en la salut intestinal i l’estat immunològic de porcs i aus. També treballa en estudis de productes alternatius als antibiòtics i promotors de creixement, i en productes nous per a registre a la UE. I també en seguretat alimentària per als consumidors. Ha publicat mes de 45 treballs en revistes científiques.
SOCIETATS CIENTÍFIQUES I PROFESSIONALS A LES QUALS PERTANY:
Des de 8 Abril 1999, membre de l’Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya.
Membre de World’s Poultry Science Association.
Membre del 2n Workshop (nutrition group) del World’s Poultry Science Association.
Membre d’Anaporc.
Membre de l’SCAN «Scientific Committee of Animal Nutrition», de la UE, 1994-2002.
Membre d’EFSA (FEEDAP/ membre del panell (2003-2009).
Participant en diferents activitats del Comitè de l’SCAN. Des del 1996, assessor en el procés de valoració de l’eficàcia i seguretat dels enzims NSP. També involucrat en el procés de redacció de les noves Guies per a la valoració dels requeriments exigits a l’hora d’aprovar els nous additius per a l’alimentació animal. Des del 2003, membre d’EFSA i Membre del Panell Científic dels Additius i Substàncies per a l’Alimentació Animal (FEEDAP) fins al 2009. Ha estat membre del Panell per a valorar els efectes de la Nanotecnologia en l’alimentació humana i animal, també d’EFSA (2008-2009).