Acadèmics

Biete i Solà, Albert

2021

1a (CIÈNCIES BÀSIQUES, DIAGNÒSTIQUES I TERAPÈUTIQUES)

Elecció Acadèmic Numerari : 17 de maig de 2021.

Ingrés : Diumenge 2 d’octubre de 2022, «Les radiacions ionitzants en la terapèutica mèdica i la docència», presentació a càrrec de l’Acadèmica Numeraria Molt Il·lre. Dra. Francesca Pons i Pons. (canal de youtube Recepció de l’Acadèmic Electe Molt Il.ltre. Dr. Albert Biete i Solà – YouTube )

Elecció Acadèmic Corresponent : 13 de febrer de 2018.

Secció : adscrit a la secció Primera.

Ingrés : 17 d’abril de 2018, «La Radioteràpia intraoperatòria: una contribució a la millora dels resultats de la cirurgia del càncer»(PDF), presentacio a càrrec de l’Acadèmica Numeraria Molt Il.ltre. Dra. M. Àngels Calvo i Torras.

Albert Biete va néixer a Barcelona al 1952, es va llicenciar a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el Premi Extraordinari de Llicenciatura el 1975 i seguidament va ser admès com  a Resident d’Oncologia Radioteràpica al Departament d’Oncologia de l’Hospital de la StaCreu  i St. Pau de Barcelona. Va finalitzar el periode formatiu al 1979 i va passar a formar part de la plantilla del citat Departament com a Especialista en Oncologia Radioteràpica, dedicant preferentment la seva activitat professional a l’àrea de càncer de mama i càncer ginecològic. El 1982 es va doctorar per la  Universitat Autònoma de Barcelona amb una tesi sobre Termografia i Càncer de mama, obtenit la qualificació de sobresalient “cum laude”. Durant els anys 1985/86 va romandre al Royal Marsden Hospital a Londres. És Diplomat en Gestió Hospitalària per la Universitat de Barcelona i Diplomat en Patologia Mamària (U.B.). Al 1987 es va traslladar a l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona al guanyar el concurs  de la plaça de Cap de Servei d’Oncologia Radioterápica que ha estat exercint fins Setembre de 2017, superant totes les renovacions cuatri-anuals
En l’àrea Acadèmica, ha estat Professor Ajudant i Associat des del 1977. El 1987 guanyà en oposició una plaça de Professor Titular Numerari de Radiologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant 2 anys va ser Vice-Degà de la Facultat de Medicina de la Universitat A. de Barcelona. Al 1988 es va traslladar com a Professor Titular a la Universitat de Barcelona. Al març de 2009 va guanyar la càtedra  de Radiologia i M. Física, plaça vinculada a la de Consultor Senior  del Servei  d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital Clínic  Universitari de Barcelona, que segueix exercint.

Membre de l’ESTRO (European Society of Radiotherapy and Oncology) des de la seva fundació al 1982, ha estat un membre actiu de la Societat Europea en activitats com cursos, el Comitè d’Educació i el Comitè Editorial de la revista Radiotherapy and Oncology. Ha estat Editor associat de RPOR (Reports of Practical Oncology and Radiotherapy) I actualment ho es de CTO (Clinical and Translational Oncology). Ha estat també Membre Fundador de l’ AERO (Associació Espanyola de Radioteràpia i Oncologia) de la qual ha estat també President durant el període 2000-2001 així com president de FESEO (Federación de sociedades españolas de Oncología). Ha sigut distingit amb la Medalla d’Or de la SEOR (Sociedad Española de Oncología Radioteràpica) i amb la Medalla de Plata de la Creu Roja Española. Ha estat membre del European Board of Radiotherapy com a  representant de la UEMS (Unió Europea de Metges Especialistes) a Brussel·les. Ha estat President del GOCO (Grup Oncològic Català-Occcità) i de la Societat Catalano-Balear D’Oncologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears

Scroll al inicio