Acadèmics

Baliarda Casajuna, Andreu

2010

Suïssa

Discurs d'ingrés

Elecció: 26 de novembre de 2010
Ingrés: 13 de desembre de 2011 «El sentit del tractament simptomàtic»

neix a Badalona (Barcelona) el 15 de juliol del 1936.
Va a col•legi dels Escolapis a Sarrià, Barcelona, i a Puigcerdà fins a acabar el baxillerat el 1953.
Estudia a la Facultat de Medecina de Barcelona i es llicencia en Medecina i Cirurgia a l’any 1960. Va a clases d’alemany.
Del 1961 al 1963 treballa en hospitals d’Alemanya, en departements de cirurgia, cardiologia i hepatologia. Els seus coneixements en laparoscòpies el portan a Lucerna, Suïssa, on treballa en medecina interna i patologia.
AI 1965 es casa. Actualment té dos fills i quatre néts. EI mateix 1965 es passa a la Clínica Psiquiàtrica del cantó de Lucerna, on fa la seva primera publicació sobre el tractament de les esquizofrènies. Fa el doctorat: la seva tesi sobre un tipus de respostes en el test de Rorschach es publica a la revista «Psycologie».
A l’any 1970 és adjunt a la Clínica Psiquiàtrica de Herisau, Suïssa.
En el 1973 es treu el títol suís d’especialista en Psiquiatria i Psicoteràpia i el mateix any obre un consultori privat a Teufen, Suïssa, on encara avui dia treballa. Escriu alguns articles i dóna unes quantes conferències sobre els temes depressió i conflictes en les parelles.
La complexitat de la vida en parella capta especialment la seva atenció. Torna a fixar-se en situacions inèdites i en els anys vuitanta escriu un manuscrit, però no troba editor.
Cap al 2006 busca una forma més amena de presentar el seu llibre sobre la parella i utilitza el mitjà amb el qual ha treballat durant tants anys: el diàleg. Fa parlar una senyora i tres noies amb tres psicòlogues, presentant en total 10 diàlegs. El 2009 el «August von Goethe Literaturverlag» de Frankfurt, Alemania, publica el llibre amb el títol «Fee Kerstin». L’autor projecta traduir-lo ell mateix al català, potser amb el títol «Karin del cel». El subtítol és: «Dones que parlen sobre les seves relacions i sobre el futur».

Scroll al inicio