4/5/2022 ACTE COMMEMORATIU DELS 250 ANYS DE LA REIAL ACADÈMIA DE MEDICINA DE CATALUNYA (1770-2020)

El proper dimecres 4 de maig tindrà lloc a la seu de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya l’acte commemoratiu de l’anniversari dels 250 anys de la fundació de la nostre acadèmia. (vídeo : Canal Youtube Fundació Dr. Antoni Esteve  Catalunya a l’avantguarda en biomedicina: de la genòmica a la teràpia gènica i cel·lular – YouTube )
La sessió que tindrà lloc a la sala Gimbernat, està divida en  dos parts.

1.Acte científic, amb el suport de la Fundació Dr. Antoni Esteve. 17:00 h. , «Catalunya a l’avanguarda de la biomedicina : de la genòmica a la teràpia gènica i cel·lular» ( més informació a Inici | Fundació Dr. Antonio Esteve ).

Introducció (17:00 h.):
Josep Antoni Bombí, President de la RAMC. Luís Serrano, Professor ICREA, Director Científic del CRG, Barcelona i Jordi Sierra. Acadèmic numerari de la RAMC, Catedràtic d’Hematologia i Hemoteràpia, UAB. Cap de Servei d’Hematologia, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
Intervencions:
1. “L’impacte dels projectes post-genòmics en ciències de la salut”, per Roderic Guigó. Coordinador del Programa de Bioinformàtica del CRG i Professor de la UPF, Barcelona.
2. “Cèl·lules mare del càncer: què hem après fins avui?” , per Anna Bigas, Cap de grup de cèl·lules mare i càncer. IMIM, Barcelona. Vicedirectora de recerca preclínica de l’Institut contra la Leucèmia Josep Carreras i Directora Científica del CIBERONC de l’Institut de Salut Carlos III.
3. “Diagnòstic molecular de les neoplàsies hematològiques: de l’electroforesi en gel d’agarosa a la seqüenciació genòmica de cèl·lules individualitzades”, per Elías Campo, Acadèmic numerari de la RAMC. Catedràtic d’Anatomia Patològica, UB. Director de l’IDIBAPS, HCB. Membre de de la Acadèmia Nacional de Medicina dels Estats Units. Hospital Clínic de Barcelona
4. “Immunoteràpia dels tumors: dels monoclonals a la teràpia cel·lular” per Agustí Barnadas, Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona). Professor Titular d’Oncologia, UAB.
5. “Teràpia gènica: per fi una opció en clínica” per Fàtima Bosch, Catedràtica de Bioquímica y Biologia Molecular. Directora del CBATEG. UAB.
Debat:
“Del laboratori a la capçalera del malalt i d’aquesta a la societat”, moderat per Michele Catanzaro, Periodiste i Doctor en Físiques, especialitzat en temes de ciència, medi ambient, salut, tecnologia i política científica. Col·laborador amb El Periódico, Nature i Le Scienze. Professor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Cloenda: Luis Serrano

 

2.Acte institucional. 19:00 h. (PDF) ,

1.»Breu ressenya històrica de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya», a càrrec del Dr. Lluís Guerrero i Sala, Acadèmic Numerari

2.Entrega de Medalles d’Honor de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunyal.

3. Intervenció del Dr. Antoni Esteve i Cruella en nom dels homenajats amb la medalla d’Honor.

4.Paraules de l’Honorable Sr. Josep Maria Argimon, Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya.

5. Cloenda a càrrec del President de la RAMC , Dr. Josep Antoni Bombí.

 

Al finalitzar la Sessió commemorativa s’oferirà una copa de cava.

IMPORTANT Es prega confirmar l’assistència a través dels següents canals : tel. 93.317.16.86 (de dilluns a divendres de 9h30 a 14h.) ; correu electrònic : secretaria@ramc.cat

La sessió serà retransmesa a través del canal de Youtube de la RAMC (https://www.youtube.com/channel/UCMaS5RbES0iwiLlziRosoFA )

 

Scroll al inicio