XXè Congrés d’Història de la Medicina Catalana (VIC, 8, 9 i 10 de juny de 2018)

  La ciutat de Vic, capital de la cultura catalana 2016, fogar d’història, estudi art i paradigma d’hospitalitat, acollirà entre els dies 8 al 10 de juny de l’any 2018 el XX Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana. Amb aquesta circular de convocatària es convida a participar en l’esdeveniment a totes les persones interessades en la història i donar prestigi a aquesta reunió científica i cultural.
Aquests congressos es venen celebrant periòdicament sense interrupcions cada dos anys des de lany 1970 en llocs destacats de Catalunya i de la seva influència lingüí­stica. Escollir la ciutat de Vic ha estat una deferència de les Societats convocants i s’espera serà  un punt de trobada pels estudiosos de totes les àrees de Ciències de la Salut: historiadors, metges, farmacèutics, veterinaris, odontòlegs, psicòlegs, fisioterapeutes, responsables d’infermeria i d’altres.

La participació al Congrés podrà  ésser amb comunicacions orals o amb pòsters. L’idioma oficial serà  el català . Tanmateix, també s’acceptaran aportacions amb altres idiomes.

Els temes proposats pel Congrés serán:  La Medicina a Catalunya, Els hospitals comarcals, docència, Salut pública, Biografies, Nissagues mèdiques, Institucions al servei del pobre i del desvalgut: hospitals i hostatgeries. Es dedicarà  un espai especial a la Història de la infermeria. Temes lliures.

Els estudis presentats es publicaran al la revista Gimbernat (www.raco.cat) i en monografies del seminari Pere Mata de la Universitat de Barcelona. Per tan s’hauran d’atendre a les seves normes de publicació.

S’obre un perí­ode de presentació d’aportacions fins el dia 15 d’abril de l’any 2018.

Els interessats/des en participar, poden enviar el full d’inscripció adjunt a la Secretaria cientí­fica i administrativa del Congrés: Reial Acadàmia de Medicina de Catalunya, carrer del Carme 47 08001 Barcelona. Tel. 34 93 3171686, 34 607213064. Informació a: secretaria@ramc.cat. www.ramc.cat. i www.historiamedicina.cat.

Per accedir a l’inscripció i a les normes de presentació de les comunicacions consultar l’apartat d’Agenda:  http://ramc.cat/agenda/xx-congres-dhistoria-de-la-medicina-catalana/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *