Acadèmics

Lafuente i Flo, Amàlia

2019

Elecció

Discurs d'ingrés

Elecció : 5 de febrer de 2019.

Secció : adscrita a la secció Primera.

Amàlia Lafuente Flo (Barcelona, 1952) es Doctora en Medicina i Cirurgia, Catedràtica de Farmacología, de la Universitat de Barcelona, i investigadora de l’ Institut de Investigacions Biomèdica IDIBAPS i del CIBER de Malalties Mentals (CIBERSAM).

Durant 1995 va treballar com a Research Associate a la Universitat de Berkeley, i es col·laboradora estable amb el grup de Farmacología de la Universitat Johns Hopkins, (School of Public Health) i amb el grup de Psiquiatría Molecular de la Universitat de Nevada (Estats Units).

Ha sigut Investigador Principal de cinquanta projectes de recerca, dedicats a la farmacologia i la farmacogenètica, que han donat lloc a mes d’ un centenar de publicacions en revistes internacionals, i a la direcció d’una desena de tesis doctorals.

Al 2006 se li va atorgar el Premi Internacional Hipòcrates d’ Investigació Mèdica, i al 2015, el Premi Nacional en Farmacologia.

Actualment es la responsable de la Unitat de Farmacología de la Facultat de Medicina (Clinic-UB), Directora del Departament de Fonaments Clínics i la coordinadora de l ‘Àrea de Genètica del Grup Esquizofrènia de l’Hospital Clínic (GEC).

 

Scroll al inicio