Domínguez i Garcia, Àngela

Elecció : 13 de febrer de 2018.

Secció : adscrita a la secció Quarta.

Ingrés : 9 d’octubre de 2018, “La vacunació antigripal en la gent gran : un benfici individual i col3lectiu alhora”, presentación a càrrec de l’Acadèmic Numerari Molt Il·ltre. Dr. Lluís Salleras i Sanmartí.

Lloc de treball: Departament de Medicina. Facultat de Medicina.

Universitat de Barcelona. C/ Casanova 143, Planta 3.

Telèfon: 93 402 45 66

Llicenciada en Medicina l’any 1979 i resident de Medicina Preventiva a l’Hospital Clínic. Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i en Medicina del Treball. Doctora en Medicina i Cirurgia des de l’any 1989 per la Universitat de Barcelona. Epidemiòleg de l’Estat des de 1983, desenvolupant diverses funcions al Servei Territorial de Barcelona i a la Direcció General de Salut Pública del Departament de Salut. Subdirectora de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública del Departament de Salut fins a maig 2007. Catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de Barcelona des de 2009, impartint docència a la Universitat de Barcelona en els ensenyaments de Farmàcia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Ciències Mèdiques Bàsiques, Medicina i també als màsters de Recerca Clínica i Recerca Translacional de la Facultat de Medicina. Directora del Departament de Salut Pública de la Universitat de Barcelona de 2014 a 2016. Responsable de diversos programes de Vigilància, Prevenció i Control de Malalties Transmissibles del Departament de Salut (DS) de la Generalitat de Catalunya, amb especial dedicació a les malalties que es poden prevenir mitjançant vacunacions. Coordinadora del grup de recerca del DS a la RECESP (Red de Centros de Investigación en Epidemiología y Salud Pública) i a CIBERESP (CIBER de Epidemiología y Salud Pública), dependents de l’Institut de Salud Carlos III i investigadora principal del grup 01 de la Universitat de Barcelona de CIBERESP des de 2007. Actualment Subdirectora Científica de CIBERESP. Investigadora principal del Grup Consolidat d’Investigació en Epidemiologia i Prevenció de Malalties Transmissibles de la Universitat de Barcelona finançat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, AGAUR, (projectes 2009SGR42, 2014SGR1403). Premi a la excel·lència professional en Salut Pública del Consell General de Col·legis de Metges de Catalunya l’any 2004. Les línies d’investigació principals són “Epidemiologia i prevenció de les malalties immunoprevenibles” i “Vigilancia, prevenció i control de malalties emergents i re-emergents d’especial rellevància en Salut Pública: tuberculosis, gastroenteritis agudes, legionel·losi i arbovirosis”. Investigadora principal de diversos projectes de recerca competitius sobre malalties immunoprevenibles: malaltia invasiva per H. influenzae b, malaltia meningocòccica, malaltia pneumocòccica, grip i brots de malalties emergents. Acadèmica numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya des de 2007 i bibliotecària de la mateixa institució de 2009 fins 2012. Membre de Viral Hepatitis Prevention Board des de 2008 i de diverses societats científiques entre les quals la Societat Catalana de Salut Pública, la Sociedad Española de Medicina Preventiva, Salud Pública e Higiene i la Sociedad Española de Epidemiologia.

Autora o coautora de més de 300 articles publicats a revistes indexades, 95 llibres i capítols de llibres i coordinadora de 57 monografies i protocols institucionals sobre prevenció de malalties transmissibles. Premi al millor article sobre vacunes de la Sociedad Española de Epidemiología l’any 2009.

Avaluadora de projectes de recerca competitius del Research Foundations Flanders, Italian Ministry of Health, Agencia Nacional de Evaluación y Prospectiva (ANEP), Fundación Pública Andaluza Progreso y Salud i AGAUR. Revisora d’articles científics de 37 revistes indexades. 92 ponències i comunicacions orals presentades a congressos internacionals i més de 200 a congressos nacionals. Directora de 14 tesis doctorals, rebent totes elles la màxima qualificació