
SEGONA CIRCULAR I BULLETA D’INSCRIPCIÓ(PDF)
El XXII Congrés Internacional d’Història de la Medicina Catalana se celebrarà a Sabadell els dies 10 i 11 de novembre de 2023.
L’organització, a càrrec de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (RAMC; http://ramc.cat/) i la Societat Catalana d’Història de la Medicina (SCHM; https://www.historiamedicina.cat/), compta amb el recolzament de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) i de la
seva Filial del Vallés Occidental, amb seu a Sabadell.
Des de fa mesos el Comitè Organitzador (CO), el Comitè Científic (CC) i el Comitè de Suport Local estan treballant en la preparació del congrés, que comptarà amb conferències, simposis, taules rodones, sessions monogràfiques i comunicacions científiques, així com amb un programa cultural addicional. En aquest congrés volem posar en contacte tots els professionals relacionats amb la medicina i les ciències de la salut del nostre àmbit, per tal de donar a conèixer els estudis històrics més recents. Per aconseguir-ho és fonamental la participació i l’exposició dels treballs recents de recerca històrica en medicina i en ciències de la salut (odontologia, farmàcia, veterinària, infermeria, etc.).
El lema del congrés és: “La història en ciències de la salut: del passat al present per projectar el futur”.
- IDIOMES
Els idiomes oficials del congrés són el català i l’aranès, però s’acceptaran també presentacions,
comunicacions, pòsters i films curts en castellà, francès, portuguès, italià o anglès. - PRESENTACIÓ DE TREBALLS: COMUNICACIONS ORALS, PÒSTERS I FILMS CURTS
La presentació de resums per a la presentació de treballs al congrés (comunicacions orals, pòsters
i films curts) està oberta fins el dia 18 de juny de 2023.
- Els treballs han de ser recerques originals, sobre història de la medicina, infermeria, farmàcia, odontologia, veterinària i altres ciències de la salut del nostre país.
- Tots els resums seran sotmesos a la valoració del CC, que decidirà els treballs que poden ser presentats durant el Congrés.
- Els autors hauran d’indicar quin tipus de presentació prefereixen, comunicació oral, pòster o film curt.
- El CC pot recomanar als autors la modalitat de presentació.
- Els resums s’han de presentar en suport informàtic (Microsoft Word) i s’han d’enviar per correu electrònic a la Secretaria del Congrés (secretaria@ramc.cat). La redacció s’ha d’ajustar al format que s’adjunta (normes resum(PDF) ).
- Al resum hi ha de constar el títol i els noms dels autors, i també si es vol presentar com una comunicació oral, un film curt o en forma de pòster.
- L’extensió del resum no pot excedir els 3.500 caràcters amb espais, en tipografia Times New Roman, cos 11 (aproximadament 30 línies de text).
- Per a la presentació dels treballs, almenys un dels signants haurà d’estar inscrit formalment en el Congrés.
- Tots els treballs presentats al Congrés que reuneixin els requisits optaran als premis de la Societat Catalana d’Història de la Medicina (https://www.historiamedicina.cat/): Premi “Dr. Lluís Comenge i Ferrer”, a la millor comunicació oral, i Premi “Dr. Antoni Cardoner i Planas” (autor jove), a la millor comunicació oral d’un autor jove (fins a 30 anys).
- Els resums dels treballs acceptats es publicaran en el llibre de resums que s’editarà i serà lliurat als assistents a l’inici del congrés. Hi haurà la possibilitat d’editar un llibre d’actes, en el que es publicarà el text complet dels treballs presentats durant el congrés; els autors que ho desitgin podran enviar aquest text, seguint unes normes i uns terminis que s’anunciaran oportunament.
Barcelona, 15 de maig del 2023